top of page
  • Writer's pictureelisabeth smits

De kracht van beelden


Iedereen heeft zijn eigen stijl als het gaat om leren en onthouden. Ik ben een echte beelddenker. Alles wordt in mijn hoofd omgezet naar beeld. Ook tijdens mijn readingen en behandelingen krijg ik via beeld informatie door over mijn cliënt. De kracht van beelden ligt wat mij betreft in het feit dat iedereen op de hele wereld een beeld hetzelfde kan interpreteren. Beelden laten barrieres verdwijnen. Hoe fijn is het als je op vakantie bent en met beeld kan uitleggen wat je wilt als je de taal niet meester bent? Ik heb me zo al vele keren in het buitenland weten te redden.

Maar beelden kunnen uiteraard ook bij ieder persoon een andere snaar raken. De psycholoog Hermann Rorschach heeft zo de Rorsach test ontwikkeld. Een vlek inkt die blijkbaar voor ieder ander een ander beeld oproept. Dat verschil in interpretatie ligt hem in het feit dat je dat ziet waar je (on) bewust op dat moment mee bezig bent. Wat voor de een een vlinder is, ziet er voor de ander uit als een monster. Met dit interessante gegeven stuitte ik laatst op het kaartendeck van Moritz Egetmeyer en Bai Yilin. Zij hebben een deck ontwikkeld met werkelijk prachtige plaatjes. Deze plaatjes hebben niet zoals de tarot een vaste betekenis, maar zij nodigen uit om zelf de kaartjes te interpreteren. Ook zij gaan uit van het feit dat waar de kijker intern mee bezig is, door het plaatje wordt aangeraakt.

Ik ben echt helemaal fan van hun deck geworden. Ooit hoop ik zelf zo’n prachtig deck te maken, waarbij mensen worden uitgenodigd en geïnspireerd om naar binnen te keren en te kijken welke boodschappen hun onderbewuste voor hen heeft. Welke onderwerpen er gezien en besproken willen worden. Welke thema’s in het licht gezet mogen worden.
#tarot #dekrachtvanbeelden #beelddenken #tekeningen #intuitie #imagination #kleuren #vormen #beelden #archetyoen #universeel #totdeverbeedling #verbeelding #plaatjes #plaatjezegtmeerdanduizendwoorden

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page