top of page
  • Writer's pictureelisabeth smits

De kracht van eenzaamheid

https://www.youtube.com/watch?v=R5v6arMymdY&t=169s


Het komt steeds vaker voor dat ik mij een vreemde eend in de bijt voel in m'n oude vertrouwde omgeving. Het lijkt wel of mijn omgeving en ik elkaar niet meer snappen soms. Ik heb steeds minder vaak zin om me in een omgeving te begeven waar ik me moet verdedigen. Dat betekent dat ik afstand aan het nemen ben van mensen die al lang in m'n leven zijn. En hoe symbolisch dat uitgerekend bij deze video het geheugen van m'n telefoon vol zit, waardoor de video steeds kleine stukjes op kon nemen. Om de video uiteindelijk op te kunnen slaan, moest ik een hoop foto's/ herinneringen verwijderen. Naast het sociale aspect, voel ik me ook regelmatig eenzaam tav de maatschappij. Er gebeuren dingen die ik als onlogisch, onrechtvaardig en als onnodig ervaar. Ik snap er vaak niks meer van. En als ik dan om mij heen kijk, lijk ik daar ook een zeldzaam exemplaar in te zijn. De vraag die ik daarom aan de kaarten stel: wat is eenzaamheid? Wat brengt dit thema mij? Wat kan ik ervan leren? Een mooie reading die gaat over contact maken, lessen leren, troost en bovenal je mag gaan voelen dat je nooit alleen bent.


Heb je wat aan deze reading gehad? Wat is eenzaamheid voor jou? Ben jij wel eens eenzaam? Zet je comment onder de video. En/of like deze video.


Alvast dank!


Zelf een persoonlijke reading ontvangen?

Stuur een mail naar elisabeth@en-lighten.me


In licht en liefde 🕯️💜🕯️💙🕯️💚🕯️🧡🕯️

www.en-lighten.me12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page